Omgeving

U kijkt vanuit het keukenraam schuin op het zwembad en in de verte ziet u de Pyreneeën. U wandelt in ca. tien minuten naar de zee, de boulevard, het oude stadscentrum of naar de jachthaven van Barcarès Daar kunt u een speedbootje huren of dineren bij een visrestaurantje. In het oude centrum zijn authentieke Catalaanse restaurantjes waar u heerlijk kunt eten. Ook is er voldoende mogelijkheid om te borrelen, een café gourmand te nemen of een ijsje of crêpe eten. 

Er zijn in de omgeving veel oude en gezellige plaatsjes met leuke bezienswaardigheden en restaurantjes. Binnen een uur bent u in de Pyreneeën. Op ons prikbord hangt informatie over nabijgelegen dorpjes, routes en restaurants. Natuurlijk kunt u bij de VVV in Barcarès ook allerlei informatie krijgen. 
 
In het hoogseizoen zijn de strandtenten opgebouwd en er is van alles te doen voor oud en jong. In de omgeving zijn discotheken, een aquapark, een klimparcours en een kartbaan. 

In het voor- en naseizoen is het rustiger qua activiteiten en touristen, dan kunt u echt ontspannen, bijkomen en heerlijk  genieten van het Zuid-Franse zonnetje.  

In de winter, wordt tijdens de kerstdagen het dorp Barcarès omgetoverd tot een kerstsprookje. Overdag met een blauwe lucht aan het strand in t-shirt en 's avonds in kerstsfeer.  Heel bijzonder. Met oudjaar is het er één groot feest.

In het appartement hebben we een map neergelegd met onze favoriete uitjes in de omgeving!